lunes, 26 de octubre de 2015

CARACTERISTIQUES DE LA DESCALCIFICACIÓ


L´aigua natural compté sals dissoltes, formades mjoritàriament pel calci i el magnesi; els carbonats d´aquestos elements són els causants de que hi hagin incrustacions a les calderes,tubs, circuits de calefacció i a les resistències dels electrodomèstics. Els efectes de la cal són visibles en tot moment, al netejar el bany, per exemple, quan l´aigua s´asseca queden les restes de cal, a les aixetes, dutxes, etc.

Són freqüents les obstruccions dels serpentins de la calefacció,deglut a la precipitació de les sals insolubles que formen la cal. També provoca un increment en el cost energètic per a calentar l´aigua, Així com el seu manteniment, i baixant considerablement el rendiment de lacalefacció.

Ademés els sabons i detergents formen amb la cal de l´aigua compostos insolubles, que a la vegada, aquestos compostos retenen les bacteries protegint-les de l´acció bactericida del sabons i desinfectants.

Amb l´aigua dura es perd entre el 40 i el 60 % del producte utilitzat. Els fabricants ho adverteixen a les etiquetes dels envasos, Així, a major grau de cal a l´aigua, major dosis de sabó a utilitzar. També, és evident que amb la cal ens obliga a utilitzar productes anticalcaris, que no serien necessaris si tinguessim aigua tova, o sigui, sense cal. No caldrien ni viacals, ni abrillantadors, ni sal ni suavitzants, ni acondicionadors, etc.

Un altre mal que causa la cal es que ens deixa la pell reseca, al dutxar-nos o amb el contacte amb l´aigua, i provoca que necessitem cremes per hidratar-nos amb més freqüència, ademés ens deixa el cabell aspre i en alguns casos l´aigua molt dura provoca picors i al-lergies a la pell, cosa que ens podriem evtar.

La millor sol-lució que existeix en aquest moment per a contrarestar els efectes de la cal és la instal-lació d´un aparell descalcificador que elimina la cal de l´aigua, obtenint una aigua tova; apuestos equips trevallen mitjançant resines de qualitat alimentària, que intercamvien ions substituïnt el calci i el mags de l´aigua pel sodi, aconseguint sals dificilment incrustables.

L´equip més complet que recomanem als postres clients és el model DAYTON, descalcificador volumètric electrònic a contracorrent de baix consum de sal.










No hay comentarios:

Publicar un comentario