CARACTERISTIQUES DE LA
DESCALCIFICACIÓ
L´aigua natural compté sals
dissoltes, formades mjoritàriament pel calci i el magnesi; els
carbonats d´aquestos elements són els causants de que hi hagin
incrustacions a les calderes,tubs, circuits de calefacció i a les
resistències dels electrodomèstics. Els efectes de la cal són
visibles en tot moment, al netejar el bany, per exemple, quan l´aigua
s´asseca queden les restes de cal, a les aixetes, dutxes, etc.
Són freqüents les obstruccions dels
serpentins de la calefacció,deglut a la precipitació de les sals
insolubles que formen la cal. També provoca un increment en el cost
energètic per a calentar l´aigua, Així com el seu manteniment, i
baixant considerablement el rendiment de lacalefacció.
Ademés els sabons i detergents formen
amb la cal de l´aigua compostos insolubles, que a la vegada,
aquestos compostos retenen les bacteries protegint-les de l´acció
bactericida del sabons i desinfectants.
Amb
l´aigua dura es perd entre el 40 i el 60 % del producte utilitzat.
Els fabricants ho adverteixen a les etiquetes dels envasos, Així, a
major grau de cal a l´aigua, major dosis de sabó a utilitzar.
També, és evident que amb la cal ens obliga a utilitzar productes
anticalcaris, que no serien necessaris si tinguessim aigua tova, o
sigui, sense cal. No caldrien ni viacals, ni abrillantadors, ni sal
ni suavitzants, ni acondicionadors, etc.
Un altre mal
que causa la cal es que ens deixa la pell reseca, al dutxar-nos o amb
el contacte amb l´aigua, i provoca que necessitem cremes per
hidratar-nos amb més freqüència, ademés ens deixa el cabell aspre
i en alguns casos l´aigua molt dura provoca picors i al-lergies a la
pell, cosa que ens podriem evtar.
La millor
sol-lució que existeix en aquest moment per a contrarestar els
efectes de la cal és la instal-lació d´un aparell descalcificador
que elimina la cal de l´aigua, obtenint una aigua tova; apuestos
equips trevallen mitjançant resines de qualitat alimentària, que
intercamvien ions substituïnt el calci i el mags de l´aigua pel
sodi, aconseguint sals dificilment incrustables.
L´equip més
complet que recomanem als postres clients és el model DAYTON,
descalcificador volumètric electrònic a contracorrent de baix
consum de sal.
No hay comentarios:
Publicar un comentario